Bolečina v kolku, ki jo povzroča artroza kolka (koksartroza, Coxartrosis, Osteoartroitis coxae) je degenerativna sprememba kolka. Gre za poškodbo na sklepnem hrustancu. Poškodba se lahko širi – takrat klient toži da je prisotna bolečina v kolku in nogi, funkcionalnost sklepa pa se zmanjšuje. Koksartroza (artroza kolka) je bolezen, ki se danes pojavlja tudi pri mlajši populaciji. Bolečina v kolkih je vse pogostejša. Razlog za to je zmanjšanje telesnih aktivnosti, dolgotrajno sedenje (služba, računalniki, televizija) in nekvalitetna prehrana (uživanje procesirane “nežive” hrane).

Ko gre za bolečine v kolku, lahko učinkovito pomagamo z bioenergoterapijo po energijsko-vibracijskem principu D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) – na daljavo, brez neposrednega fizičnega kontakta. Zavedam se, da imajo mnogi ljudje odklonilno mnenje do bioenergoterapije na daljavo ali pa imajo vsaj pomisleke in dvomijo v učinkovitost bioenergoterapije na daljavo. Ne pričakujem, da bi ljudje spremenili mnenje kar na besedo. Zato, če vas muči artroza kolka, vas vabim, da si pridobite svojo lastno izkušnjo. Ko se bo ob koncu terapije stanje izboljšalo, takrat bodo dvomi izginili. Takrat boste rekli, važno je, da mi je pomagalo. Edino merilo resnice o učinkovitosti bioenergoterapije na daljavo je lastna izkušnja. Vabim vas, da si jo pridobite.

S posebnim energijskim postopkom posežemo v klientovo energijsko polje v področju kolčnega sklepa. To energijsko polje je informacijska matrica za normalno funkcioniranje prizadetega tkiva, organa ali sistema. Energijski poseg je neboleč in ne povzroča negativnih stranskih učinkov, poteka štiri zaporedne dni, do 30 minut na dan. Lajšanje in odpravljanje bolečine v kolku z bioenergoterapijo Bioquantum je običajno učinkovito. Klient že po prvih terapijah občuti bolečinsko popuščanje in bolečina v kolku je po 4 dneh terapije običajno bistveno manjša. Opomba: kadar je vzrok bolečine v kolku obraba hrustanca (artroza kolka), takrat ne moremo kolka “sanirati” v 4 dneh. V tem primeru (artroza kolka) je potrebno energijske posege (energoterapije) mesečno ponavljati, da vzdržujemo energijsko-informacijsko stabilnost biopolja na področju kolčnega sklepa in s tem organizmu omogočamo, da skozi ponovno zbujene homeostatične procese obnavlja hrustanec. Za obnovo hrustančne substance potrebuje regeneracijski čas, ki traja vsaj 6 mesecev. 

Z bioenergoterapijo Bioquantum lahko učinkovito pomagamo lajšati bolečine in sanirati sanirati sklep ne glede na vzroke, zaradi katerih je nastala bolečina v kolku. Z energijskim posegom v klientovo biopolje “na daljavo” obnovimo in stabiliziramo koherentno polje na področju, ki je bolečinsko prizadet… in bolečina v kolku začne popuščati. 

Velika prednost bioenergoterapije na daljavo je, da poteka brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom. Klient je med izvajanjem bioenergoterapije kar doma, udobno nameščen v svojem naslanjaču, kavču ali postelji. Klientu ni potrebno “verjeti”, še manj razumeti, kako postopek “tehnološko” poteka in kaj bioenergoterapevt med “seanso” počne, edino kar je pomembno, je, da je metoda učinkovita in seveda tudi varna. Z energijskim postopkom se problema lotimo pri izvoru (v energijskem polju), ne pri simptomih (v fizičnem telesu). 

Bioenergoterapija je neinvazivna, neboleča in ne povzroča nobenih nezaželenih stranskih posledic. Poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan. 

Glede na dolge čakalne vrste za operativne posege na kolkih, vam priporočamo, da v času, ko čakate na operacijo, poizkusite “alternativno” “zdravljenje” kolka. Z obrabljenim kolkom ni tako, kot z obrabljenim zglobom pri avtomobilu. Zglob pri avtu je mrtva stvar, ki jo lahko zamenjamo z novim, popolnoma enakim delom. Kolk pa je živ (sposoben regeneracije) in tudi zamenjava z umetnim ni enakovredna. Z našega stališča je prav kirurški poseg za zamenjavo kolka zgolj alternativno zdravljenje kolka, ko ni več nobene druge možnosti. Zato priporočamo, dokler je v sklepu prisotnega vsaj še za vzorec hrustanca, najprej poskusite z bioenergoterapijo, s katero bomo v sklepu poskusili sprožiti homeostatične procese regeneracije in revitalizacije. Vredno je poizkusiti in šele, če tudi to ne bo pomagalo, je operacija še vedno na razpolago, kot alternativa (alternativno zdravljenje kolka).

Kako poteka bioenergoterapija po metodi DBRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy)? Bolečina v kolku je zdravstvena težava, ki omejuje gibalne sposobnosti in resno zmanjša kvaliteto življenja. Žal je odzivnost uradne medicine na področju operativnih posegov katastrofalna (moralno in etično nedopustne dolge čakalne dobe). Diametralno nasprotno je stanje pri bioenergoterapijah. Na vrsti ste TAKOJ, BREZ ČAKANJA. Izkoristite vmesni čas, ko čakate na operacijo za zamenjavo kolka in preizkusite učinke bioenergoterapije Bioquantum. Terapija je neinvazivna, neboleča in brez nezaželenih stranskih učinkov. Odprava bolečine v kolku (in nogi) je z energijskim posegom običajno izjemno učinkovita. Bioenergoterapevt z biofotonsko plazmo obseva prizadeti kolčni sklep. Energijski poseg (uskladitev z izvorno vibracijo) v organizmu sproži homeostatične procese samoregulacije – regeneracije, samoceljenja, samozdravljenja in revitalizacije. Bioenergoterapija pospešuje celjenje nastalih poškodb in rast novega kostnega (hrustančnega) tkiva. Bolečina v kolku počasi a vztrajno popušča, dokler popolnoma ne izgine – vendar, kot smo že omenili, organizem za to potrebuje čas in zato je (v tem primeru) bioenergoterapije treba ponavljati. Če smo dovolj vztrajni (najmanj 6 mesecev), artroza kolka in posledično tudi bolečina v kolku in nogi počasi pojenjuje. Pacient se iz meseca v mesec počuti bolje in lažje hodi. Klientu priporočimo, naj gre po 6 ponovitvah (po šestih mesecih) na ponoven pregled k specialistu uradne medicine, da ugotovi novo stanje kolčnega sklepa.

Opomba: V primeru, če je hrustančna struktura v celoti uničena (da hrustanca sploh ni več niti za vzorec), takrat pa se sklep res ni več sposoben regenerirati in revitalizirati (iz nič je samo nič). V tem primeru je operativna vgradnja umetnega kolka edina primerna možnost.

Še DODATEK:

Artroza kolka (koksartroza) in bolečina v kolku lahko nastane zaradi:

 • dolgotrajnejšega porušenja statičnih in biomehaničnih odnosov med mišicami in sklepom
 • nepravilne (nezdrave) prehrane, ki ne vsebuje dovolj mineralnih snovi in vitaminov
 • prevelike telesne teže, ki obremenjuje sklepe
 • premajhne telesne aktivnosti, ki povzroča atrofijo mišic in ohlapnost sklepnih vezi
 • revmatskih ali genetskih obolenj
 • dolgotrajnega psiho-fizičnega stresa, ki poruši energijsko ravnovesje človekovega koherentnega polja

To so samo nekateri od razlogov zaradi katerih lahko pride do artroze in bolečine v kolku (in nogi), v bistvu pa gre za neusklajenosti v odnosu med močjo mišičnih skupin ki premikajo sklep in zmožnostjo prenašanja obremenitev na sklepni hrustanec in ligamente.

Artroza kolka (Koksartroza) se manifestira kot bolečina v kolku, ki nastane pri hoji, največkrat v dimljah, na bokih ali na glutealnem delu. Tudi bolečine v kolenu lahko kažejo na koksartrozo (artrozo kolka). Včasih gre za bolečine v kolku in nogi, včasih za bolečine v križu in kolku. Da je obraba kolka, simptomi opozarjajo dalj časa. Ni redko, da se pojavljajo bolečine v kolku ponoči. Bolečina v kolku in nogi lahko kaže na to, da je morda razlog artroza kolka (koksartroza). Problemu je potrebno pristopiti celostno, saj gre za lokomotorni sistem, ki predstavlja tako mišični del, kjer pogosto pride do atrofije muskulature ali poškodbe ligamentov, kot kostni del, kjer je poškodovan ali uničen sklepni hrustanec. Žal so bolečine v kolku zelo pogost zdravstveni problem.

Uradna medicina zdravi koksartrozo (artroza kolka) operativno, z vgradnjo umetnega kolka (proteza) in v postoperativni fazi z rehabilitacijo v rehabilitacijskih centrih. Preden se boste odločili, da bolečine v kolku poskušate odpraviti na agresiven (invaziven) način, vam priporočamo, da najprej (predhodno) poskusite z bioenergoterapijo Bioquantum. Energoterapevtska praksa kaže, da bolečina v kolku tudi ob taki diagnozi v dovolj visokem odstotku lahko popusti in da ponovni pregled pri specialistu uradne medicine pokaže bistveno izboljšanje stanja in morda operacija ne bo potrebna.

Bolečina v kolku je izjemno neprijetna zdravstvena težava, ki ima lahko daljnosežne konsekvence. Nekaj najbolj čudovitega pa je, da svojo zdravstveno težavo lahko poskusite olajšati kar od doma, udobno nameščeni v svojem naslanjaču, na kavču ali v postelji. Bioenergoterapije na daljavo izvajamo vsak dan od 8. do 22. ure (24/7/365). Potrebna je predhodna telefonska najava in rezervacija termina.

Postopek je sledeč:
1. Pokličete na mob. št. 041 636 532, da določimo prost termin, ki vam ustreza (rezervacija termina).
2. Ob dogovorjeni uri pokličete terapevta – izmenjata nekaj besed, prekineta telefonsko zvezo in terapija se prične. Ob zaključku terapije (po cca 30 minutah) vas pokličemo, da nam daste povratno informacijo.
 
Pokličite, pomagali vam bomo. Lahko nam tudi pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.

IZJAVE NAŠIH KLIENTOV:

Učinki bioenergoterapij so bili v času naše dolgoletne prakse neštetokrat potrjeni tudi na podlagi ugotovljenega stanja oziroma diagnoz pred terapijo in po njej (gre za diagnoze uradne medicine). Klienti so po zaključenih terapijah svoje stanje sami verificirali s ponovnim preverjanjem krvne slike (hemograma), na podlagi novih diagnostičnih preiskav – CT (možganov, hrbtenice, pljuč, želodca, jeter, itd.), CTA (karotidnih arterij, zamašenih arterij v pljučih, anevrizma, itn.), MR – magnetne resonance (žilnega sistema, diskus hernije, tumorjev, mišic, meniskusa, tetiv, vezi, itd.), z različnimi laboratorijskimi izvidi. Vir potrditve so tudi povratne informacije s strani zdravniškega osebja,… o kvaliteti našega dela pa najbolj zgovorno govorijo ljudje sami – v “dokaz” pripenjamo nekaj dokumentarnega gradiva.

bolečine v vratu,križ,kolkartroza,bolečina v kolku in kolenihbolečina v kolkubolečina:kolk,kolenokronična bolečina:glava,ušesa,ramena,kolki,koleno

Kontaktni obrazec

Pišite nam:

Pokličite nas:

  Ime in priimek (obvezno)

  Email (obvezno)

  Telefon

  Sporočilo