Sladkorna bolezen (diabetes) je v stalnem porastu in predstavlja velik in obsežen zdravstven problem. Z bioenergoterapijo lahko sladkornim bolnikom učinkovito pomagamo. Terapija je aplikativna za diabetes tip 1 (juvenilni diabetes), kot tudi za diabetes tip 2 (diabetes mellitus) in tudi za nosečniški diabetes. Sladkorna bolezen (diabetes tip 1, juvenilni diabetes) je sistemska avtoimunska bolezen, ki ima lahko zelo resne zdravstvene implikacije. Potrebno je odgovorno ukrepati, saj bolezen na dolge proge “napada” od glave do pete. Najbolj so izpostavljeni možgani, centralno živčevje, pljuča, srce, ledvice, tudi oči (retinopatija), ožilje… bolj pogost je diabetes tip 2, ki pa je lažje obvladljiv, kot diabetes tip 1. Vzroki zanj so največkrat v neustreznem življenjskem slogu (previsoka telesna teža, premalo gibanja…). V obeh primerih (diabetes tip 1 in diabetes tip 2) gre za resen zdravstven problem, le da je diabetes tip 1 oziroma juvenilni diabetes težja oblika bolezni in je posledica avtoimunskega odziva organizma

Terapija na daljavo poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut. Kolikšno izboljšanje zdravstvene slike dosežemo, je odvisno od več faktorjev in je različno od klienta do klienta. V zgodnejših fazah bolezni, dokler avtoimunski odziv organizma beta celice v trebušni  slinavki še ni močno prizadel, so rezultati izboljšanja zdravstvenega stanja odlični (zelo dobri). Bioenergoterapija proces propadanja beta celic močno upočasni in včasih tudi zaustavi. Ali bomo na lestvici od 0-10 dosegli izboljšanje za 3 ali za 10, v naprej ne moremo napovedati, lahko pa povemo, da v veliki večini primerov bioenergoterapija bistveno izboljša bolezensko stanje.

Velika prednost bioenergoterapije na daljavo, ki jo izvajamo po energijsko-vibracijskem principu D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) je, da jo izvajamo brez fizičnega kontakta s klientom. Ta prednost je še toliko večja v času korona krize, ko ljudje držijo socialno distanco. Klient se kar doma udobno namesti v svoj naslonjač, na kavč ali v posteljo, se maksimalno psiho-fizično sprosti in ob dogovorjeni uri pokliče bioterapevta. Klientu ni potrebno “verjeti”, še manj razumeti, kako postopek “tehnološko” poteka in kaj bioenergoterapevt med “seanso” počne, pomembno pa je, da je terapija učinkovita in varna.

Z bioenergoterapijo se težav, ki jih povzroča sladkorna bolezen (diabetes), lotimo pri izvoru (v energijskem polju), ne pri simptomih (v fizičnem telesu). Več o delovanju bioenergoterapije na daljavo si lahko oglejte na povezavi Delovanje biofotonske metode. 

POZOR: Klienta pred pričetkom bioenergoterapije nujno opozorimo! Bioenergoterapija ima močne terapevtske učinke. Stanje sladkorja v krvi je v dneh, ko izvajamo bioenergoterapije potrebno še posebej skrbno kontrolirati, ker vrednosti lahko močno zanihajo. Trebušna slinavka je zelo odzivna na bioenergoterapijo. Redno spremljanje ravni sladkorja v krvi je teh štiri-pet dni še posebej nujno zapovedano. Sladkorna bolezen, znaki: v dnevih, ko se izvaja bioenergoterapija na daljavo, se raven sladkorja v krvi intenzivneje spreminja. Prvi dan (ali celo prva dva dneva) organizem odreagira s povečanjem ravni sladkorja nad običajne oziroma nad pričakovane vrednosti, sredi drugega dne, ali pa tretji dan, pa raven sladkorja, kot reakcija na bioenergoterapijo, lahko hitro ali celo dramatično pade (na 1 – 3 nmol/l). Klient mora biti na to pripravljen, da pravočasno odreagira. (Četrti (ali peti) dan pa se vrednosti običajno že precej stabilizirajo in izboljšujejo se tudi druga stanja, ki lahko spremljajo diabetes (npr.: motnje vida, utrujenost, nestabilna hoja itd.).

Splošni opis: Sladkorna bolezen (diabetes, diabetes mellitus) spada v skupino metaboličnih (presnovnih) bolezni. Sladkorna bolezen, znaki: zanjo je značilna povišana raven glukoze v krvi, ki je odraz pomanjkanja hormona inzulina. Inzulin je odgovoren za presnavljanje ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob. Kot rečeno, poznamo več vrst te bolezni: sladkorna bolezen tipa 1 (diabetes tip 1), juvenilni diabetes, sladkorna bolezen tipa 2 (diabetes tip 2), diabetes v času nosečnosti (gestacijski diabetes).

Težave, ki jih povzroča sladkorna bolezen, so lahko zelo različne. Najbolj razširjena je sladkorna bolezen tipa 2 (diabetes tip 2), saj v ta tip uvrščamo 90-95% vseh sladkornih bolnikov. Najpogosteje zbolijo ljudje starejši od 50 let, ki so predebeli in se premalo gibljejo. Sladkorna bolezen (diabetes) se razvija tiho, brez značilnih simptomov, in postopoma. Ko skozi leta simptomi postanejo očitni, je sladkorna bolezen tipa 2 (diabetes tip 2) že močno napredovala in kot taka predstavlja izjemno velik rizik za zdravje. Prizadeti so lahko srce, možgani, živčevje, oči, pljuča, ledvice, žile. Sladkorna bolezen, znaki (sladkorna bolezen, simptomi): povečano izločanje vode (prepogosto uriniranje – poliurija), povečana žeja (polidipsija) in tudi lakota, utrujenost, zamegljen vid – dolgotrajnejša povišana koncentracija sladkorja v krvi lahko pripelje do poslabšanja vida (retinopatija), v najhujših primerih celo do slepote. Vseeno sladkorna bolezen tipa 2 (diabetes tip 2) redko vodi v hudo porušenje homeostaze v telesu, vseeno pa lahko pride tudi do ketoacidoze (presnovne acidoze), ki je izjemno nevarna in zahteva takojšnje zdravljenje z inzulinom. Sladkorna bolezen tipa 1, ki nebi bila zdravniško nadzorovana, pa je definitivno zelo nevarna in bi lahko vodila v ketoacedozo. Sladkorna bolezen, simptomi – simptomatika se v tem primeru kaže v vonju sape po acetonu. Prizadeti hitro in globoko diha, občuti slabost, sili ga na bruhanje, vse to lahko spremljajo tudi bolečine v trebuhu in spremembe v počutju (pojavljata se razdražljivost ali otopelost). Sladkorna bolezen – znaki se lahko kažejo tudi tako, da ima oseba pri hoji občutek nestabilnosti (po pričevanju bolnikov gre za nekakšen občutek, kot da bi hodili po vati). Zmanjša se periferna senzorična občutljivost (periferna nevropatija). Prizadeti so periferni živci, ki omogoča zaznavanje občutkov ter motorične reakcije. Pri tem je najpogostejši vzrok prav sladkorna bolezen – znaki: običajni znaki so mravljinčenje, zbadanje, hladnost, ščipanje, stiskanje, tudi vroč občutek ali električni sunki. Periferno nevropatijo najpogosteje opažamo pri živcih prstov, dlani, rok, stopala in nog, običajno simetrično – na obeh straneh telesa. Periferne nevropatije pa ne povzroča samo sladkorna bolezen; povzročajo jo lahko tudi zdravila (še posebej zdravila proti raku), pomanjkanje vitaminov B12, B6, B1 ali E, nekatere bolezni ščitnice, zloraba alkohola, avtoimunske bolezni… Nevropatija lahko povzroči ali poslabša tudi zaprtje ali celo popoln zastoj v črevesju (ileus).

Med vsemi sladkornimi bolniki pa je 5-10% bolnikov, ki jih je prizadela sladkorna bolezen tipa 1 (juvenilni diabetes oziroma diabetes tip 1), ki se značilno pojavi v otroštvu ali najkasneje v puberteti in ga uradna medicina uvršča med avtoimunske neozdravljive bolezni.

Zakaj se pojavi sladkorna bolezen tipa 1, uradni medicini ni povsem jasno. Vsekakor pa pride do napake v odzivu imunskega sistema. Alternativa sumi, da so lahko vzrok “obvezna” cepljenja. Ko imunski sistem deluje normalno, se telo brani pred bakterijami, virusi, tujki. Pri sladkorni bolezni tipa 1 (diabetes tip 1, juvenilni diabetes) pa človekov lasten imunski sistem (iz neznanega razloga) napade in uničuje svoje lastne celice (beta celice v trebušni slinavki, ki proizvajajo in izločajo inzulin). Na avtoimunski odziv bolj ali manj uspešno vplivamo z bioenergoterapijo. Zdravstveno stanje se v veliki večini primerov izboljša.

Poglejmo, kako poteka bioenergoterapija na daljavo po energijsko-vibracijskem principu D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy)? Izvaja se štiri ali pet zaporednih dni, do 30 minut na dan. Gre za kvantno-holistični postopek, v katerem bioenergoterapevt inducira bio-fotonsko plazmo, ki jo nato usmerja v področja deformacije bioenergijskega (koherentnega) polja obolelega. Kodiran energijski postopek v klientovem energijskem polju intrinzično povzroči fino vibracijsko uskladitev z izvorno vibracijo (ki je prisotna v energijskem polju ničelne točke), le-ta pa v organizmu sproži dramatične homeostatične procese samoregulacije vseh življenjsko pomembnih sistemov in funkcij. Ponovno se prične vzpostavljati homeostaza – naravno stanje in imanentna sposobnost organizma, da se samodejno regenerira, zdravi, celi in revitalizira. S hkratno energijsko obdelavo vseh pomembnih energijskih centrov vzpodbudimo delovanje imunskega sistema in okrepimo splošno odpornost organizma. Seveda v tem postopku s posebnim poudarkom »obsevamo« tudi trebušno slinavko, s čemer sprožimo samodejne homeostatične procese regeneracije, samoceljenja, samozdravljenja in revitalizacije – biokemični procesi in fiziološke funkcije, ki so ključni pri presnavljanju sladkorja, se začnejo, “kot po čudežu”, popravljati in stabilizirati.

Tako, kot je za uradno medicino več ali manj neznanka, zakaj lasten imunski sistem napada lastne beta celice v trebušni slinavki (sistemska avtoimunska bolezen), tako tudi t.i. “holistična medicina” ne zna v popolnosti pojasniti, kako lahko zgoraj opisani bioenergijski poseg povzroči “neverjetne” homeostatične procese samozdravljenja. Pomembno je, da so energijski postopki varni in da dajejo navdihujoče rezultate. Tukaj je pomanjkanje teoretičnega razumevanja manj pomembno, pomembni so pozitivni rezultati. Ne glede, za kakšen tip sladkorne bolezni gre (diabetes mellitus, diabetes tip 1 oziroma juvenilni diabetes, diabetes tip 2,  tudi nosečniški diabetes), z bioenergoterapijo na daljavo po energijsko-vibracijskem principu D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) na noben način ne delujemo v škodo obolelega, terapija ne povzroča nezaželenih stranskih posledic, beležimo pa močne pozitivne terapevtske učinke.

Pokličite nas, naredili bomo vse, kar je v naši moči, da vam pomagamo.

Potrebna je predhodna telefonska najava in rezervacija termina.

Postopek je sledeč:
1. Pokličete na mob. št. 041 636 532, da določimo prost termin, ki vam ustreza (rezervacija termina). Nato ob dogovorjeni uri pokličete terapevta, da si izmenjata nekaj besed. Nato telefonsko linijo prekinemo in bioenergoterapija na daljavo se začne. Ob zaključku terapije (po cca 30 minutah) vas terapevt pokliče, da mu posredujete povratno informacijo, kaj se je dogajalo med samo terapijo in da potrdita termin za naslednji dan.
2. Naslednje dni vsak dan pred pričetkom terapije ob dogovorjeni uri pokličete, da izmenjamo nekaj besed in pričnemo s terapijo.
Lahko pa nam tudi pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.
Še link za dodatne informacije: http://www.theictm.org/big-diabetes-lie/

Kontaktni obrazec

Pišite nam:

Pokličite nas:

    Ime in priimek (obvezno)

    Email (obvezno)

    Telefon

    Sporočilo