Bolečine v kolenu so pogosta težava, do katere lahko pride iz zelo različnih vzrokov. Gre za kompleksen sklep, ki je ob mnogih (športnih) aktivnostih zelo obremenjen, v starosti pa je pogosto vzrok bolečine v kolenu obraba hrustančne substance.  

Bolečina v kolenu je zdravstvena težava, pri kateri z bioenergoterapijo lahko učinkovito pomagamo. Potek lajšanja in odpravljanje bolečine v kolenu je odvisen od samega vzroka. V mnogih primerih bolečina v kolenu popolnoma izzveni po štirih polurnih bioenergijskih posegih, če pa gre za obrabo (artroza), pa je postopek regeneracije dolgotrajnejši. Obrabljen hrustanec v kolenskem sklepu, ima ob močni bioenergijski podpori ponovno sposobnost obnavljanja (regeneracije), seveda ob predpostavki, da je ohranjen vsaj del hrustančne mase. Če je obraba do kosti in hrustanca sploh ni več, potem tudi z bioenergoterapijo ne moremo pomagati, v nasprotnem primeru pa s cikličnim ponavljanjem bioenergoterapij lahko uspemo, da se sproži homeostatični proces regeneracije in sklepni hrustanec se prične obnavljati ter bolečine v kolenih izginejo. Organizem za obnovo hrustančne substance potrebuje regeneracijski čas (najmanj 6 mesecev). Bioenergoterapije v tem času ciklično ponavljamo.

Ne glede na vzroke, zaradi katerih je nastala bolečina v kolenu, lahko učinkovito pomagamo z bioenergoterapijo “na daljavo”, brez neposrednega fizičnega kontakta. Zavedam se, da imajo mnogi ljudje odklonilno mnenje do bioenergoterapije na daljavo ali pa imajo vsaj pomisleke in dvomijo v učinkovitost bioenergoterapije na daljavo. Ne pričakujem, da bi ljudje spremenili mnenje kar na besedo. Zato, če vas muči bolečina v kolenu, vas vabim, da si pridobite svojo lastno izkušnjo. Ko se bo ob koncu terapije stanje izboljšalo, takrat bodo dvomi izginili. Takrat boste rekli, važno je, da mi je pomagalo. Edino merilo resnice o učinkovitosti bioenergoterapije na daljavo je lastna izkušnja. Vabim vas, da si jo pridobite.

Velika prednost bioenergoterapije na daljavo (D-BRET, Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) je, da poteka brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom. Klientu za “obisk” terapije ni potrebno sesti v avto ali na javni prevoz do ordinacije, pač pa je med izvajanjem bioenergoterapije kar doma, udobno nameščen v svojem naslanjaču, kavču ali postelji. Klientu ni potrebno “verjeti”, še manj razumeti, kako postopek “tehnološko” poteka in kaj bioenergoterapevt med “seanso” počne, edino kar je pomembno, je, da je metoda učinkovita in seveda tudi varna. Z energijskim postopkom se bolečine v kolenu lotimo pri izvoru (v energijskem polju), ne pri simptomih (v fizičnem telesu). 

Bioenergoterapija je neinvazivna, neboleča in ne povzroča nezaželenih stranskih posledic. Poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan.

Kako poteka bioenergoterapija po metodi DBRET? Najprej za trenutek vzpostavite telefonski kontakt, toliko, da izmenjamo nekaj besed o težavah, ki vam jih povzroča bolečina v kolenu, in da terapevtu potrdite, da ste psihofizično pripravljeni za pričetek terapije – to je, da ste udobno nameščeni (v sedečem ali ležem položaju) in da ste v stanju globoke umirjenosti, brez motečih dogajanj v okolici. Nato telefonski kontakt prekinemo in bioenergoterapija se prične. Bioenergoterapevt z biofotonskim obsevanjem “stimulira” kolenski sklep, stabilizira klientovo biopolje in ga uskladi z izvorno vibracijo, kar v organizmu sproži homeostatične procese samoregulacije – organizem se počasi a vztrajno vrača v HOMEOSTAZO – naravno stanje in imanentno sposobnost organizma, da se samodejno regenerira, zdravi, celi in revitalizira… Energijski postopek (obsevanje z biofotonsko plazmo) izjemno pospeši procese celjenja nastalih poškodb, procese obnavljanja hrustančne mase in regeneracije. Izjemno učinkovitost beležimo tudi pri artritisu in vnetju sklepnih ovojnic, pri putiki… bolečina v kolenu počasi a vztrajno popušča, dokler popolnoma ne izgine.   

Bolečine v kolenu – vzroki, simptomi, zdravljenje.

Koleno je eden največjih in najbolj kompleksnih sklepov v telesu. V kolenu se stikajo stegnenica, piščal in pogačica, ki skupaj z mišičjem, vezmi in ovojnicami omogoča izjemno gibljivost in stabilnost. Na stiku (v kolenu) so kosti gladke, obliva jih sklepno mazivo, ki skrbi za nebolečo gibljivost in prehrano ter obnavljanje hrustančnih površin. Koleno opravlja tudi funkcijo amortizerja med stegnenico in golenico in nosi skoraj celotno telesno maso. Obremenitve se ob mnogih športnih aktivnostih dodatno povečajo.

Boleče koleno je zelo pogosta težava. Bolečine v kolenu so odgovorne za skoraj eno tretjino vseh zdravniških obiskov, ko gre za bolečine v mišicah in bolečine v kosteh. Bolečine v kolenih so poseben problem za športnike – polovica vseh športnikov ima boleče v kolenu vsako leto (tek, smučanje, kolesarjenje, nogomet ipd.). Bolečina v kolenu je nekaj, čemur se skoraj ni mogoče izogniti, lahko pa preventivno pazimo, da do nje nebi prišlo. Nujni ukrepi za preprečevanje bolečine v kolenu so raztezanje, ogrevanje in tudi ohlajanje po vadbi ali športnem naporu. Pomembna je tudi prava oprema pri športni ali delovni dejavnosti (nakolenčniki, ščitniki, povoji itd.)

Bolečina v kolenu je lahko lokalizirana ali razpršena po vsem kolenu. Lokacija bolečine se razlikujejo glede na to katerega kolenska struktura je vključena. Z okužbo lahko celoten koleno oteče, medtem ko strgan meniskus ali zlom kosti boli v enem določenem mestu. Bolečine v kolenu lahko spremljajo težave pri hoji, šepanje, »zaklenjeno« koleno (nezmožnost upogniti koleno). Resnost bolečine lahko razlikujejo, od manjših bolečine do hude bolečine, ki popolnoma onemogoča gibanje. Bolečina v kolenu prizadene ljudi vseh starosti. Vzroki zaradi katerih prihaja do bolečine v kolenu so zelo različni, od akutnih poškodb, do zdravstvenih stanj. Do poškodbe kolena lahko pride zaradi (športnih) poškodb (zvini, otekline, natrgane vezi, meniskus, poškodba hrustančne substance), kot tudi zaradi obrabe ob vsakodnevnem (stresnem) življenju.

Zelo občutljiv del kolenskega sklepa je pogačica. Ko se koleno giba, pogačica ves čas drsi v plitvi vdolbini stegnenice. Če prileganje pogačice ni optimalno, če pogačica ni pravilno nameščena v svojem ležišču, med gibanjem pritiska na hrustanec in pojavi se lahko pekoča bolečina v kolenu. Skratka, če pride do obrabe pogačice in hrustanca, nastane bolečina v kolenu. Tudi različna degenerativna obolenja, npr. artroza kolena ali osteoartritis, so lahko razlog za bolečine v kolenu. Osteoartritis je pogost vzrok za bolečine v kolenu pri športnikih, precej pogosto pa je kronično revmatsko obolenje pri starejših od 50 let.

Poškodbe kolena lahko povzročijo prevelike in ponavljajoče se obremenitve kolenskega sklepa. Poškodba lahko povzroči vnetje ovojnic in kit, ki povezujejo kosti in mišice (Tendinitis). Bolečina v kolenu se pojavlja v sprednjem predelu, predvsem pri hoji po stopnicah ali hribu. Bolečina v kolenu se pojavi tudi pri manjših poškodbah kit in vezi, ko gre za nateg oz. zvin. Včasih pride do poškodbe kolena, ko se v sklepu odlomijo delci kosti ali hrustanca. Ti kosi lahko izjemno motijo normalno delovanje sklepa, saj povzročajo bolečine, otekline in tudi povečano izločanje sklepne tekočine. Tudi pokanje v kolenu ni redko.

Do delovne poškodbe kolena lahko pride tudi, kadar delavec dalj časa dela kleče (polaganje parketa, polaganje ploščic), enako velja za gospodinje (čiščenje tal) itd. To povzroči »burzitis« – burze so tanke sluzne vrečke (mošnje), ki se nahajajo ob sklepih med kitami in kostmi in zagotavljajo gladko drsenje kit preko kostne površine. Kadar pride do pretiranega obremenjevanja sklepov (športne aktivnosti), se vrečka lahko vname – to imenujemo burzitis. Težave običajno minejo ob počitku, včasih pa je potrebna še fizikalna terapija. V redkih primerih burzitis zahteva, da je odvečno tekočino potrebno punktirati, včasih pa je potrebna tudi lokalna infiltracija bolečega predela s kortikosteroidom (blokada). Težavo z burzitisom hitro in učinkovito saniramo z bio-energoterapijo.

Ob udarcu v koleno, ob preobremenitvi itd. v kolenskem sklepu lahko pride tudi do krvavitve. Ta poškodba je hemartroza (kri v sklepu). Koleno je toplo, trdo in oteklo. V hujših primerih je potrebno bolnišnično zdravljenje.

Pri ohlapnem kolenu so možni skrajni gibi v vse strani. Lahko ga spremlja pokanje v kolenu. Hoja je negotova. Hrustanec se hitro obrabi, kar vodi v deformantno artrozo. Pride do klecanja. Klecajoče koleno zdravijo z opornicami oziroma s povezovanjem ali z operacijo.

 Številne poškodbe kolena se da sanirati doma s samooskrbo – s počitkom in mirovanjem oziroma neobremenjevanjem sklepa. Dobro je pod nogo podložiti blazino in uporabiti ledene obkladke (zavite v brisačo). Če je bolečina prevelika, lahko uporabite protibolečinske tablete, dokler oteklina ne izgine in dokler bolečina ne popusti. Najbolj pomaga počitek. Pomaga tudi ohlajanje kolena z ledom za zmanjšanje bolečine in otekline. Uporabite elastični povoj za dodatno podporo. Podprite koleno z blazino pod peto, ko sedite ali v ležečem položaju, da se zmanjša otekanje. Vzemite protibolečinska in protivnetna zdravila, ki se dobijo v lekarni brez recepta. Če pa samopomoč ne pomaga, obiščite zdravnika. Temeljit fizični pregled je nujen za postavitev prave diagnoze, saj je zdravljenje bolečine v kolenih odvisno od osnovnega vzroka. Prognoza, ko gre za boleče koleno, je običajno dobra. Če čutite bolečine v kolenu, takoj prenehajte z vadbo ali delom. Če začnete uporabljati koleno preden je ozdravelo, bi to lahko povzročilo nadaljnjo škodo.

Zelo resna težava pa je obraba sklepnega hrustanca, hrustanec se začne tanjšati ali pa celo povsem izgine. Bolečine v kolenu so običajno močne in zelo neprijetne. Takrat se poveča tvorba kosti in nastanejo kostni izrastki. Koleno je boleče pri obremenitvi (pri hoji), zjutraj je otrdelo (okorelo) in splošna gibljivost kolena se zmanjša.

Z bioenergoterapijo po energijsko-vibracijskem principu D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) lahko na daljavo učinkovito pomagamo vsem, ki vas muči bolečina v kolenu. Nekaj najbolj čudovitega je, da svoje zdravstvene težave lahko učinkovito lajšate kar doma, udobno nameščeni v svojem naslanjaču, na kavču ali v postelji. Bioenergoterapije na daljavo izvajamo vsak dan (7/365), med 8. in 20. uro. Potrebna je predhodna telefonska najava in rezervacija termina.

Postopek je sledeč:

  1. Pokličete na mob. št. +386 (0)41 636 532, da določimo prost termin, ki vam ustreza (rezervacija termina).
  2. Štiri zaporedne dni nas ob dogovorjeni uri pokličete, da izmenjamo nekaj besed preden pričnemo s terapijo. Ob zaključku terapije (po cca 30 minutah) vas pokličemo, da nam daste povratno informacijo.

Lahko nam tudi pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega gumba.

 


IZJAVE NAŠIH KLIENTOV:

Učinki energoterapij so bili v času naše dolgoletne prakse neštetokrat potrjeni tudi na podlagi ugotovljenega stanja oziroma diagnoz pred terapijo in po njej (gre za diagnoze uradne medicine). Klienti so po zaključenih terapijah svoje stanje sami verificirali s ponovnim preverjanjem krvne slike (hemograma), na podlagi novih diagnostičnih preiskav – CT (možganov, hrbtenice, pljuč, želodca, jeter, itd.), CTA (karotidnih arterij, zamašenih arterij v pljučih, anevrizma, itn.), MR – magnetne resonance (žilnega sistema, diskus hernije, tumorjev, mišic, meniskusa, tetiv, vezi, itd.), z različnimi laboratorijskimi izvidi. Vir potrditve so tudi povratne informacije s strani zdravniškega osebja,… o kvaliteti našega dela pa najbolj zgovorno govorijo ljudje sami – v “dokaz” pripenjamo nekaj dokumentarnega gradiva.

bolečina:kolk,kolenobolečine:hrbet,kolenobolečine:koleno14kronična bolečina:glava,ušesa,ramena,kolki,koleno

artroza,bolečina v kolku in kolenih

Kontaktni obrazec

Pišite nam:

Pokličite nas:

    Ime in priimek (obvezno)

    Email (obvezno)

    Telefon

    Sporočilo