Kifoza je zdravstvena težava, pri kateri pomagamo z bioenergoterapijo Bioquantum! Z biofotonskim obsevanjem destabiliziranega energijskega (koherentnega) polja in še posebej z obsevanjem energijske matrice v prizadetem predelu hrbtenice smo uspešni pri izboljšanju stanja, ki ga povzroča kifoza. Če je klient pravočasno prišel na energoterapijo Bioquantum, ko kifoza še ni “naredila” trajnih deformacij hrbtenice (kifoza pri otrocih in mladostnikih), takrat z energoterapijo Bioquantum dosegamo dobre rezultate. Bioenergoterapija Bioquantum (en cikel) poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan. Za optimalne rezultate je potrebno izvesti tri do pet tretmajev. Z biofotonskim obsevanjem se kifoza (tudi lumbalna lordoza) lahko občutno popravi tudi pri “zastarani” obliki bolezni, vendar v tem primeru rezultati niso več “navdihujoči”.

Kifoza je bolezensko stanje, pri katerem lahko pomagamo z bioenergoterapijo po metodi D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy), na daljavo. Tehnike “kvantne teleportacije” nam omogočajo, da induciramo in usmerjamo biofotonsko plazmo v “destabilizirano” energijsko polje klienta in še posebej na tisti del energijske matrice, ki ga je prizadela kifoza. Zavedam se, da imajo mnogi ljudje odklonilno mnenje do bioenergoterapije na daljavo ali pa imajo vsaj pomisleke in dvomijo v učinkovitost bioenergoterapije na daljavo. Ne pričakujem, da bi ljudje spremenili mnenje kar na besedo. Zato, če vas muči kifoza, vas vabim, da si pridobite svojo lastno izkušnjo. In ko se bo ob koncu terapije stanje izboljšalo, takrat bodo dvomi izginili. Takrat boste rekli, važno je, da mi je pomagalo. Edino merilo resnice o učinkovitosti bioenergoterapije na daljavo je lastna izkušnja. Vabim vas, da si jo pridobite.

Velika prednost bioenergoterapije Bioquantum je, da poteka na daljavo, brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom. Klientu za “obisk” terapije ni potrebno sesti v avto ali na javni prevoz, pač pa je med izvajanjem bioenergoterapije kar doma, udobno nameščen v svojem naslanjaču, kavču ali postelji. Klientu ni potrebno “verjeti”, še manj razumeti, kako postopek “tehnološko” poteka in kaj bioenergoterapevt med “seanso” počne, edino kar je pomembno, je, da metoda deluje in seveda da je varna. Z energijskim postopkom se problema, ki ga povzroča skolioza, lotimo pri izvoru (v energijskem polju), ne pri simptomih (v fizičnem telesu).

Bioenergoterapija je neinvazivna, neboleča in ne povzroča nobenih nezaželenih stranskih posledic. Poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan.

Kifoza, lumbalna lordoza (glej tudi skolioza)

Kifoza ali pogrbljenost predstavlja povečano zakrivljenost hrbtenice na hrbtu v prsnem delu, lahko pa se pojavi tudi na drugih delih hrbtenice (lumbalna lordoza). Navzven je kifoza opazna kot slaba telesna drža, še posebej je opazna v sedečem položaju in skoraj vedno jo spremlja zapognjenost ramen naprej.

Kifoza je lahko posledica nagle rasti, ko mišično tkivo ne sledi rasti kostnega, nanjo vpliva nepravilno in dolgotrajno sedenje (šola), nošenje pretežke torbe (šola), škodljivo je dviganje težkih bremen, skoraj v vseh primerih pa gre za prešibke trebušne in/ali hrbtne mišice. Tudi prehrana je izredno pomemben dejavnik – če se otrok hrani s »fast food-om«, s hrano, ki je mineralno in vitaminsko osiromašene (rafinirana), s konzervirano in kemično obdelano hrano, skratka s hrano, ki je »mrtva«, to v času rasti odločilno vpliva na rast kosti in mišic.

Vsaka slaba telesna drža v predšolski dobi (»pogrbljen« zgornji del hrbta, ramena ukrivljena naprej), na katero starši (in pedagogi) ne reagirajo pravočasno, v naslednjih letih (v osnovnošolski in srednješolski dobi) lahko preraste v resno zdravstveno težavo – v kifozo. Kifoza se lahko pojavi tudi zaradi deformacije stopal in (ali) kolen, kar privede do nepravilnega položaja medenice in nestabilnosti celotnega mišično-skeletnega sistema.

Dokler kifoza še ni oblikovala »trajnih« deformacij, je najbolj priporočljiva telesna vadba, krepitev hrbtnih in trebušnih mišic in vzdrževanje njihove prožnosti, ukvarjanje s športom (predvsem je priporočljivo plavanje). Starši naj otroka stalno opozarjajo na korigiranje slabih navad v drži telesa.  Ko je problem kifoza, lumbalna lordoza (tudi skolioza) ima uradna medicina na razpolago zelo “omejene” možnosti – fizioterapija, ortopedski pripomočki in žal tudi operacije. Najslabša možna rešitev problemov (kifoza, lumbalna lordoza, skolioza), ki prinese porazno stanje, pa je operativni kirurški poseg. Imobilizacija hrbtenice uniči glavne funkcije hrbtenice. Hrbtenica mora biti v funkciji, se mora premikati, gibati, zvijati, omogočati premikanje v vse smeri, mora biti podmazana in premakljiva. Ko ji vzamete te lastnosti, počasi vse njene funkcije atrofirajo in človek je dokončno obsojen na trajno invalidnost.

Kifoza, lumbalna lordoza in skolioza se uspešno zdravijo z biofotonskim obsevanjem (z biofotonsko plazmo). Zato v vsakem primeru, sploh pa, če gibalna (športna) »preventiva« ne pomaga in ko ortopedski tretmaji ne pomagajo dovolj, priporočamo energoterapijo Bioquantum. Hrbtenica se v dveh-treh štiridnevnih ciklih popravi (prične se “postavljati” v naravno lego). Vibracijsko-energijski postopek v organizmu sproži t.i. biološko resonanco, ki na kvantnem nivoju povzroči vibracijsko uskladitev organizma z izvorno vibracijo. Postopek v organizmu sproži homeostatične procese samoregulacije. Hrbtenici z biofotonsko plazmo ne moremo škodovati. Kifoza se bo počasi začela popravljati. Majhne spremembe (samodejno ravnanje hrbtenice v naraven položaj) bodo opazne (vsaj upamo) že po prvem ciklusu bioenergoterapij (en ciklus traja štiri zaporedne dni). Za optimalne rezultate je potrebno izvajati tri do pet ciklusov terapij (z enomesečnimi premori).

Bioenergoterapije na daljavo izvajamo vsak dan (7/365). Dosegljivi smo med 8. in 20. uro. Potrebna je predhodna telefonska najava in rezervacija termina.

Postopek je sledeč:

  1. Pokličete na mob. št. +386 (0)41 636 532, da določimo prost termin, ki vam ustreza (rezervacija termina).
  2. Štiri zaporedne dni nas ob dogovorjeni uri pokličete, da izmenjamo nekaj besed preden pričnemo s terapijo. Ob zaključku terapije (po cca 30 minutah) vas pokličemo, da nam daste povratno informacijo.

Lahko nam tudi pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.

Kontaktni obrazec

Pišite nam:

Pokličite nas:

    Ime in priimek (obvezno)

    Email (obvezno)

    Telefon

    Sporočilo