Skolioza (glej tudi kifoza, lumbalna lordoza)

Skolioza je degenerativno bolezensko stanje hrbtenice, pri katerem z bioenergoterapijo po metodi D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) lahko uspešno pomagamo. Anatomija hrbtenice je čudovit »mehanizem«, ki ščiti občutljivo hrbtenjačo, nudi podporo za glavo in ji omogoča veliko okretnost na vse strani, je izredno prožna, gibljiva in prilagodljiva, kar pa jo »naredi« tudi dovzetno za poškodbe, bolečine ter degenerativna in druga bolezenska stanja. Skolioza je progresivna skeletno-mišična deformacija in če ničesar ne ukrenete, se stanje lahko dramatično poslabša. 

Skolioza je zdravstven problem s hrbtenico, ki se najpogosteje pojavi že v zgodnjih letih otroštva, lahko se zelo poslabša v dobi hitre rasti in odraščanja, lahko pa se razvije v težek zdravstveni problem. Gre za krivljenje hrbtenice v eno ali drugo stran v obliki črke »C«. Skolioza je lahko tudi dvostranska in se krivi v obliki črke »S«, zelo redka pa je tristranska skolioza. Starši naj bodo pozorni na vsako asimetrijo v telesni drži (ena rama nižja kot druga, prsni koš bolj izbočen na eni strani, bolj izbočena lopatica na eni strani, neenak rebrni lok, neenaka višina leve in desne strani medenice). Včasih imajo mladostniki »prikrito« skoliozo, kar pomeni, da imajo kljub težavam s hrbtenico, vseeno relativno dobro telesno držo. Starši v takih primerih nepravilnosti v ukrivljenosti hrbtenice opazijo čisto slučajno, npr. med umivanjem otroka po hrbtu.

Starši (otroci in mladostniki), ko je enkrat diagnosticirana skolioza, se morate zavedati, da se sama od sebe ne bo popravila. V napredovali fazi se pojavijo bolečine in degenerativna obolenja hrbtenice, ki se lahko progresivno krivi celo življenje.

Kljub zapletenosti in resnosti težav, ki jih povzroča skolioza, pa pogosto lahko uspešno pomagamo z bioenergoterapijo po metodi D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy), na daljavo. Zavedam se, da imajo mnogi ljudje odklonilno mnenje do bioenergoterapije na daljavo ali pa imajo vsaj pomisleke in dvomijo v učinkovitost bioenergoterapije na daljavo. Ne pričakujem, da bi ljudje spremenili mnenje kar na besedo. Zato, če vas muči alergija, vas vabim, da si pridobite svojo lastno izkušnjo. Bioenergoterapijo v celoti izvedem brez vnaprejšnjega plačila. In ko se bo ob koncu terapije stanje že občutno izboljšalo, takrat bodo dvomi izginili. Takrat boste rekli, važno je, da mi je pomagalo. Edino merilo resnice o učinkovitosti bioenergoterapije na daljavo je lastna izkušnja. Vabim vas, da si jo pridobite.

Težave, ki jih povzroča skolioza, lahko omilimo ali vsaj zaustavimo njeno napredovanje. Če skolioza ni preveč napredovala, jo v mnogih primerih lahko zelo popravimo. 

Velika prednost bioenergoterapije Bioquantum je, da poteka na daljavo, brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom. Klientu za “obisk” terapije ni potrebno sesti v avto ali na javni prevoz, pač pa je med izvajanjem bioenergoterapije kar doma, udobno nameščen v svojem naslanjaču, kavču ali postelji. Klientu ni potrebno “verjeti”, še manj razumeti, kako postopek “tehnološko” poteka in kaj bioenergoterapevt med “seanso” počne, edino kar je pomembno, je, da metoda deluje in seveda da je varna. Z energijskim postopkom se problema, ki ga povzroča skolioza, lotimo pri izvoru (v energijskem polju), ne pri simptomih (v fizičnem telesu). 

Bioenergoterapija je neinvazivna, neboleča in ne povzroča nobenih nezaželenih stranskih posledic. Poteka štiri zaporedne dni in traja do 30 minut na dan. 

Kako poteka bioenergoterapija na daljavo? Najprej za trenutek vzpostavite telefonski kontakt, toliko, da terapevtu v nekaj besedah poveste točno mesto, kje na hrbtenici se skolioza nahaja in kakšna je stopnja ukrivljenosti itd. in da terapevtu potrdite, da ste psihofizično pripravljeni za pričetek terapije – to je, da ste udobno nameščeni (v sedečem ali ležem položaju) in da ste v stanju globoke umirjenosti, brez motečih dogajanj v okolici. Nato telefonski kontakt prekinete in bioenergoterapija se prične. Bioenergoterapevt “na daljavo” vstopi v klientovo “avrično” polje, “obseva” energijsko matrico v predelu glave, srca in še posebej na predelu, ki ga je prizadela skolioza. Prizadeti del hrbtenice, kjer se manifestira skolioza, je lepo odziven na bio-energijski poseg, s katerim obnovimo in stabiliziramo klientovo energijsko (koherentno) polje. Energijski “poseg” v organizmu sproži t.i. biološko resonanco in homeostatične procese samoregulacije. Med izvajanjem bioenergoterapije induciramo biofotonsko plazmo, ki jo usmerjamo v energijsko matrico okrog hrbtenice, na predelu, ki ga je prizadela skolioza. bioenergoterapija Bioquantum lahko izboljša bolezensko stanje – pri več kot 50% klientov se deformirana hrbtenica začne počasi “postavljati” v naraven položaj. 

Če po prvi štiridnevni seriji terapij opazimo vsaj rahlo izboljšanje, je smiselno nadaljevati. Za optimalne rezultate je z bioenergoterapijami potrebno biti vztrajen in potrpežljiv – ciklično jih ponavljamo v enomesečnem intervalu. Pri odzivnih klientih se v treh do petih ciklih stopnja ukrivljenosti (deformacije) lahko občutno zmanjša. Pri otrocih in mladostnikih se skolioza lahko bistveno bolje popravi, kot pa pri “zastaranem” stanju pri odraslih, ampak vseeno, tudi skolioza pri odraslih se da vsaj delno popraviti. Skratka, skolioza ni “neozdravljivo” bolezensko stanje – z bioenergoterapijo skoliotično deformacijo v mnogih primerih lahko popravimo. To še posebej velja, ko gre za otroke in mladostnike – ko je skolioza v zgodnji fazi.  

Uradna medicina deformacije, ki jih povzroča skolioza, večinoma uvršča med neznane etiologije. »Destabilizirana« je statika skeletno-mišičnega sistema. Ker vzroka ne pozna, si tudi ne upa dajati prognoz, kako se bo bolezen »razvijala«. Zdravljenje skolioze pri njih poteka tako: poskušajo jo popraviti s fizioterapijami, s priporočanjem lažjih športnih aktivnosti in gibalnih vaj. Ko skolioza napreduje, najprej predpisujejo hrbtenične opornice (steznike), v najslabšem primeru pa posežejo po invazivnem operativnem fiksiranju hrbtenice. Vsi ti ukrepi (medicinsko “zdravljenje” skolioze) pa žal največkrat bolj malo pomagajo. Ko gre za zdravljenje skolioze, uradna medicina žal nima učinkovite terapije, ki bi odpravila skoliotične težave s hrbtenico… Skolioza napreduje in jo do 20 stopinjskega zamika hrbtenice zgolj opazujejo, ko pa skolioza preseže 20 stopinj jo vse do 45 stopinj “zdravijo” s steznikom in fizioterapijo. Ko skolioza preseže 45 stopinj, predlagajo operativni poseg.

“Zdravljenje” skolioze je domena uradne medicine… ampak, po njihovi doktrini je skolioza neozdravljiva. Alternativni pristop z bioenergoterapijo je bolj optimističen – saj na srečo pri nekaterih klientih daje dobre rezultate. Žal rezultati niso 100%, odstotek uspešnosti pa je vseeno dovolj velik, da se splača poizkusiti. 

Bioenergoterapija po metodi D-BRET (Distance-Bioquantum-Resonance-Energy-Therapy) je kvantna bio-fotonska metoda, s katero se skolioza v zgodnji fazi (pri otrocih in mladostnikih) lahko popravi. Pomembno je, da otrok (mladostnik) ne izgublja dragocenih let s postopki, ki ne zagotavljajo uspeha. Če otrok (mladostnik) z bioenergoterapijami prične pravočasno, to je, še preden so se razvile trajne »nepopravljive« deformacije hrbtenice, je uspeh lahko zares dober. Sicer je z bioenergoterapijo Bioquantum skoliozo mogoče “popraviti” v vseh starostnih obdobjih, in v vseh fazah razvoja bolezni, tudi, ko je v progresivno napredovali fazi, ampak, takrat rezultati žal niso več “navdihujoči”. Vsem bolnikom, ki jim je bila diagnosticirana skolioza, priporočamo, da vsaj poizkusijo z bioenergijsko terapijo, da vidijo, ali se hrbtenica na terapijo odzove ali ne. Če nič drugega, škode z bioenergijsko terapijo ne bomo naredili.  

Nekaj najbolj čudovitega je, da terapije “prejemate” kar doma, udobno nameščeni v svojem naslanjaču, na kavču ali v postelji. Bioenergoterapije na daljavo izvajamo vsak dan (7/365). Dosegljivi smo med 8.00 in 20.00 uro. Potrebna je predhodna telefonska najava in rezervacija termina.

Postopek je sledeč:

  1. Pokličete na mob. št. 041 636 532, da določimo prost termin, ki vam ustreza (rezervacija termina).
  2. Štiri zaporedne dni nas ob dogovorjeni uri pokličete, da izmenjamo nekaj besed preden pričnemo s terapijo. Ob zaključku terapije (po cca 30 minutah) vas pokličemo, da nam daste povratno informacijo.

Lahko nam tudi pišete na info@bioquantum.si ali pa nas kontaktirajte preko spodnjega obrazca.

Kontaktni obrazec

Pišite nam:

Pokličite nas:

    Ime in priimek (obvezno)

    Email (obvezno)

    Telefon

    Sporočilo