Dotik roke je najpopolnejša komunikacija brez besed. Z dotikom ima zdravilec neposreden in intimen stik s pacientom. Z dotikom pacienta nagovarja psihično, duševno in duhovno. Dotik zdravilnih rok doseže vsa človekova čutila.

Učinek dotika je večji, če imamo osebo radi oziroma smo do nje pozitivno naravnani. Kadar smo srečni in dobro razpoloženi, je naš dotik za druge prijetnejši, kot pa takrat, kadar smo slabe volje. Princip je preprost, naša energija izraža naša čustva in razpoloženja. Dotik zdravilnih rok je univerzalna komunikacija.

Zdravilec z rokami izvaja različne tehnike za polnjenje in odvzemanje »energije«, usmerjanje energijskih pretokov, balansiranje energije, »razbijanje« energijskih vozlov, odpravljanje energijskih zastojev, čiščenje energijskih »vnetij«… Ob energijskem kontaktu, pri čemer neposreden fizičen dotik sploh ni potreben, človek občuti toploto, celo vročino, lahko je utripanje, pulziranje, mravljinčenje, tudi hlad, lahko ga vleče na nos, ali vznak, lahko čuti, da ga med stojo zanaša itd. Takšno občutenje energije in energijskega polja imenujemo »kinestezija«. Pojem »energija« tukaj vseskozi uporabljamo v holističnem smislu, ne v znanstveno-fizikalnem.

Človek je v univerzumu prisoten kot fizično, mentalno, emocionalno in duhovno telo. Zdravilec k bolezni pristopa celostno in se je loteva pri vzrokih, ne pri posledicah. Holistična paradigma zdravilcu odpira pogled, ki razkriva vzroke za nastanek bolezni… le-ti se »skrivajo« na energijskem nivoju človekovega biopolja (aure). Človekovo energijsko polje ni zgolj energijsko. Biopolje je človekova življenjska energija. Biopolje je najpopolnejši obrambni sistem organizma. To polje predstavlja resnični jaz, je bitje, mnogo popolnejše bitje, kot samo fizično telo. Če je to energijsko polje kakorkoli »moteno«, človek to občuti kot bolečino, stisko, bolezen. Če pa tega polja ni več, potem je ta človek fizično mrtev. Razlika med zdravjem in boleznijo se »skriva« prav v »stanju« človekovega biopolja… in to polje, najpopolnejši obrambni sistem, zdravilec »obdeluje« skozi dotik zdravilnih rok.

Zdravilec bioterapevt je lahko le oseba, ki svoje delo opravlja z ljubeznijo, ponižnostjo, pogumom in močjo. Srčika bioenergijskega zdravilstva ni tehnika, ampak stanje zdravilčeve biti, zato brez tendencioznosti lahko zapišemo, da je najmočnejše zdravilčevo orodje globoko občutenje brezpogojne ljubezni. Tisto kar je težko, ni tehnika, ampak osebna rast zdravilca, ki je nujna za dosego vrhunskih rezultatov. Zdravilec (bioterapevt) gre med izvajanjem bioterapije v medialno stanje, dihanje se upočasni, možganske funkcije se umirijo, popolnoma se prepusti doživljanju sedanjosti tu in zdaj. Ko možgansko valovanje zdravilca doseže 8 Hz na sekundo, energijski tok preide v »zdravilno stanje« in skozi dotik zdravilnih rok na pacienta. Možgani takrat delujejo v ritmu alfa (racionalni um utihne). Celotno človekovo biopolje (aura) utripa v tem ritmu, kar je naravno in zdravilno energijsko stanje. V tej frekvenci niha tudi zemeljsko magnetno polje (Schumannovi valovi).

Zelo pomembno je, da zdravilec tudi pacienta čim bolj sprosti in ga približa temu naravnemu stanju. Proces (samo)zdravljenja je istočasno proces sproščanja ustvarjalne energije. Večina bolezni je posledica blokade naravnega pretoka človekovih ustvarjalnih energij. Prav v tem medialnem stanju se sprostijo mogočne ustvarjalne sile, ki jih zdravilec skozi dotik zdravilnih rok prenese na pacienta in mojstrsko opravi, kar je potrebno za zdravje in dobro počutje.

Bolnik se lahko upira zdravljenju

Veliko ljudi se upira procesu zdravljenja in skuša obdržati nadzor nad tem, kar se dogaja. Dotik zdravilnih rok zaradi pretirane miselne aktivnosti pacienta nima zdravilnega učinka. S tem ko bolnik intenzivno razmišlja, možgani utripajo v ritmu beta valov in porabijo velike količine energije. V možganih se ne more vzpostaviti zdravilno stanje, stanje alfa (8 Hz na sekundo), v katerem lahko uspešno izvajamo bioterapijo. Za uspešno izvajanje bioterapije in učinkovit dotik zdravilnih rok se bolnik mora popolnoma sprostiti (možgane na pašo) in se prepustiti naravnemu procesu revitalizacije in samozdravljenja.

Kako zbolimo? Tako da blokiramo svojo ustvarjalno energijo!

Kadar nam je v življenju hudo, kadar doživljamo težke trenutke, kadar nas boli, si samodejno prizadevamo, da te bolečine (stiske) ne bi občutili. Težki situaciji (bolečini) samodejno hočemo pobegniti oziroma jo zanikamo. Zavest skušamo odvrniti od bolečine (telesne, duševne ali čustvene) tako, da jo izrivamo v podzavest. Ob tem samodejno krčimo (zategujemo) tudi mišice. To delamo od najbolj rane mladosti (lahko tudi pred rojstvom). Bolečina, stiska, stres lahko začasno popusti, »informacija« pa ostane zakopana v »podzavesti«. Disfunkcionalnost v bioenergijskem polju odpira pot vsem možnim okužbam.

Zdravilci (bioterapevti) dojemamo in občutimo svet kot vseprisotno Energijo-Zavest. »Dotik« zdravilnih rok ni usmerjen neposredno na fizično telo, ampak na človekovo energijo-zavest, na človekovo biopolje, na človekovo avro. Zavest (in podzavest), ki je »kriva« da zbolimo, ne biva le v možganih, ampak je bivajoča v vseh psihičnih centrih (čakrah) in holistično v vseh celicah človekovega organizma in v celotnem človekovem bioenergijskem polju.

[knof href=”https://bioquantum.si/wordpress/izjave-zdravljenih/” txt=”izjave zdravljenih”]

Bolečina (telesna, duševna ali čustvena), ki smo jo potisnili v podzavest (verjetno že v rani mladosti) nam je tudi največja »učiteljica«, saj nas »v resnici« usmerja k naši »življenjski nalogi«. Naša naloga je, da se v življenju naučimo vsega, kar je potrebno, da bi prav to »bolečino« presegli. Vsakokrat, ko skušamo zaustaviti energijski tok, ki nosi negativno »informacijo«, zategnemo (skrčimo) tudi določen sklop mišic, odvisno od tega, za kakšno bolečino oziroma stisko gre. Ta bolečina »zamrzne« v določenih predelih človekovega biopolja (avre). Ker je avrično polje energija-zavest, je tudi ta boleča blokada nič drugega kot zamrznjena energija-zavest. Del naše duševnosti, ki je povezan s tem, v trenutku, ko zaustavimo bolečino, prav tako zamrzne. Ta del duševnosti ostane zamrznjen in ne more zoreti skupaj z nami, vse dokler ga ne »odtalimo«. Če se je kaj travmatičnega zgodilo, ko smo bili stari npr. tri leta, je ta travma »zamrznil« ne le informacijo ampak tudi del duševnosti, povezane s tem. Človek na tej travmatični točki ne bo dozorel, in bo v tem »segmentu« duševnosti star tri leta tudi čez dvajset let, vse dokler skozi »dotik« zdravilnih rok v »blokado« ne bo usmerjene dovolj energije, ki bo sprožila proces »taljenja«, proces zorenja in proces zdravljenja. Prav to je ena od zelo pomembnih nalog zdravilca bioterapevta.

Ljudje nismo popolni, ljudje smo ranljivi in prav vsi smo polni teh travmatičnih časovno energijskih blokad, ki predstavljajo »zamrznjeno« energijo zavest. Ljudje smo drug z drugim v bolj ali manj »zamrznjenih« odnosih, ki izvirajo iz teh zamrznjenih duševnih časovnih blokad. Žal je daljnosežna lastnost takšnih energijskih zamrznjenih duševno časovnih blokad še to, da se med seboj podobne energijske frekvence »nezavedno« spajajo in začnejo tvoriti konglomerate zamrznjenih energijskih blokad, kar vodi v poglabljanje človekovih napačnih sklepov in prepričanj, ki znova in znova v življenju »ustvarjajo« travmatološke okoliščine, popolnoma podobne izvorni okoliščini, zaradi katere je prišlo do »zamrznjene« energije in bolečih energijskih vozlov. »Dotik« zdravilnih rok je univerzalno »zdravilo«.

Energijski centri – čakre so človekovi mentalni, emocionalni in duhovni centri, ki so navznoter povezani s fizičnim vidnim spektrom človekovega telesa (primarno z žlezami z notranjim izločanjem), navzven pa skozi različne »nivoje« z vsem Univerzumom. Celotna »vsebina« in »bogastvo« človeka je »naseljena« v človekovem biopolju. Človek je cel zaobsežen v svojem energijskem biopolju (avri). V tem biopolju se dogaja vse – zdravje in bolezen, življenje in smrt. Prav to je najbolj pomembno mesto človekovega zdravja in prav zato je predmet zdravilske obravnave. Človekovo biopolje (avra) je izvorno mesto, kjer so »zmrznjeni« vsi vzroki človekovih bolezni, težav in stisk. Bioenergijsko polje je neposredno povezano z delovanjem fizičnega telesa. »Dotik« zdravilnih rok zdravi »kinestetsko« in je najpopolnejše komunikacijsko sredstvo. Resnični predmet zdravljenja ni telo ampak »nezadovoljena« duša. Zdravilec bioterapevt skozi »dotik« zdravilnih rok vstopi v energijsko polje (avro) pacienta in s kodiranimi tehnikami (postopki) poseže v »vzrok« bolezni, ne v njegovo posledico, ki se kaže kot težava na fizičnem telesu. Prav zato je bioterapija tako zelo učinkovita pri odpravljanju vseh bolezni, bolezenskih stanj, stisk in bolečin. Bioterapija Bioquantum ni »mešanje zraka« (saj oči nič ne vidijo), bioterapija Bioquantum je najpopolnejša zdravilska pomoč, ki jo človek lahko nudi drugemu živemu bitju.

Čakre so energijski centri skozi katere se napaja človekovo biopolje (avra) in celoten organizem. Čakre ezoterično rišemo kot vrtince energije v obliki stožcev, ki delujejo kot »organi« za sprejemanje in presnavljanje energije-zavesti iz okolja. Širša odprtina stožca je obrnjen navzven, ožji del stožca pa seže neposredno v fizično telo, v bližino hrbtenice. »Čudež«, ki ga ne smemo spregledati je, da je vseprisotna energija, ki nas obdaja, informirana in je sama po sebi vesoljna energija »zdravja«. Dotik zdravilnih rok jo lahko posreduje energijsko bankrotiranemu organizmu. To energijo-zavest v različnih kulturah imenujejo – prana, či, khi, eter, orgon… Orgon prežema celotno vesolje, cel univerzum. Energija, ki jo čakra vsrka in presnovi, potuje v živčne centre in k žlezam z notranjim izločanjem. Kadar čakra ne deluje ali ne deluje pravilno, je vnos energije v telo moten in tisti organi, ki jim ta čakra dovaja energijo, so energijsko »podhranjeni«. Če katera od čaker ali celo več čaker dlje časa deluje nepravilno, ali celo ne deluje, prizadeti del telesa oslabi, njegova imunska sposobnost je šibka in nazadnje zboli. Do ozdravitve zares učinkovito pomaga dotik zdravilnih rok.

Prva čakra je med nogami, sega med križnično in trtično vretence in skrbi za različne občutke (občutek za položaj telesa, občutek za telesno gibanje, občutek pri dotikih), povezana je z voljo do življenja in telesu dovaja vitalnost. Prva čakra dovaja energijo hrbtenici, nadledvičnim žlezam in ledvicam.

Druga čakra je v paru (spredaj – zadaj), nad sramno kostjo, sega v sredino križničnega predela, skozi katerega občutimo čustva. Povezana je s čutnostjo in spolnostjo. Skozi drugo čakro priteka energija v spolne organe in imunski sistem.

Tretja čakra je v paru (spredaj – zadaj), v predelu sončnega pleteža in sega na rob trebušne prepone med dvanajstim prsnim (T-12) in prvim ledveni (L-1) vretencem. Dovaja energijo želodcu, jetrom, žolčniku, trebušni slinavki, vranici in živčevju. Tretja čakra je povezana z intuicijo, z našim mestom v vesolju in s tem, v kakšnih odnosih smo z drugimi in kako skrbimo zase.

Četrta čakra je v paru (spredaj-zadaj), v predelu srca in je spredaj povezana z ljubeznijo, zadaj pa z voljo. Dovaja energijo srcu, obtočilom, timusu (priželjcu), živčevju vagus in zgornjemu delu hrbta.

Peta čakra je v paru na sprednjem in zadnjem delu grla. Povezana je s sluhom, okušanjem in vohom. Dovaja energijo ščitnici, bronhijem, pljučem in prebavilom. Povezana je z dajanjem in prejemanjem ter govorjenjem po resnici.

Šesta čakra je v paru – na čelu in na zadnjem delu glave. Njen ožji del seže v sredino glave. Dovaja energijo češariki, spodnjemu delu možganov, levemu očesu, ušesom in živčevju. Povezana je z vidom. Šesta čakra spredaj je povezana s konceptualnim dojemanjem, zadaj pa z udejanjanjem idej.

Sedma čakra je vrh glave. Njen ožji del sega v sredino zgornjega dela glave. Dovaja energijo zgornjemu delu možganov in desnemu očesu. Povezana je z neposrednim dojemanjem, s človekovo integriteto in duhovnostjo.

Če posplošimo, so sprednje čakre povezane s čustvovanjem in zadnje z voljo, čakre na glavi pa z delovanjem razuma. Uravnoteženo delovanje razuma, volje in čustev je izjemno pomembno za ohranjanje zdravja.

Dotik zdravilnih rok je naravna in učinkovita pot do zdravja.

[knof href=”https://bioquantum.si/wordpress/narocilo/” txt=”Naroči se na bioterapijo”]