Dotik roke je najpopolnejša komunikacija brez besed. Z dotikom ima “zdravilec” neposreden in intimen stik s klientom. Z dotikom ga nagovarja fizično, psihično, duševno in duhovno. Dotik zdravilnih rok doseže vsa človekova čutila in vse nivoje njegove zavesti.

Učinek dotika je večji, če imamo osebo radi oziroma smo do nje pozitivno naravnani. Kadar smo srečni in dobro razpoloženi, je naš dotik za druge prijetnejši, kot pa takrat, kadar smo slabe volje. Princip je preprost, naša energija izraža naša čustva in razpoloženja. Dotik zdravilnih rok je univerzalna komunikacija.

Bio-energoterapevt izvaja različne tehnike: energijsko polnjenje, odvzemanje »energije«, usmerjanje energijskih pretokov, balansiranje energije, »razbijanje« energijskih vozlov, odpravljanje energijskih zastojev, čiščenje energijskih »vnetij«… Ob energijskem kontaktu, pri čemer neposreden fizičen dotik sploh ni potreben, človek lahko občuti toploto (celo vročino), lahko tudi hlad, čuti lahko utripanje, pulziranje, mravljinčenje, gomazenje, lahko ga vleče na nos, ali vznak, lahko čuti, da ga med stojo zanaša itd. Občutki (zaznave) so od osebe do osebe zelo različni. Takšno občutenje energije in energijskega polja imenujemo »kinestezija«.

Holistična paradigma, na kateri počiva tudi bio-kvantna energijska terapija, obravnava celotno Stvarstvo, kot gigantski hologram Energije-Zavesti (kot neskončno množico manjših hologramov). Enak princip velja za človeka in njegove bolezni. Po tem principu je vsaka celica v telesu nosilka celotne (celovite) informacije tega telesa. Človekovo identiteto nosi vsaka celica in pri tem ni pomembno ali gre za las, kožo, celico srca, celico kosti, celico mišice – vse so popolni “hologrami” tega človeka. Skozi prizmo holistične paradigme pristopamo k boleznim, bolezenskim stanjem, bolečinam in stiskam celostno in se jih lotevamo v energijskem polju. “Problemov” se lotimo pri vzrokih (v bio-polju), in ne pri posledicah (pri simptomih). Posledice se kot simptomi bolezni na (v) fizičnem telesu zgolj “zrcalijo”. In ker je predmet alopatske medicine zgolj (predvsem) fizično telo, se le-ta ukvarja zgolj (predvsem) s posledicami (s simptomi). Vzroki bolezni se vedno primarno “skrivajo” v človekovem bio-polju (v človekovem energijskem “telesu”). Holistična paradigma (primarna je Energija-Zavest) nam odpira obzorja in širi poglede, ki razkrivajo resnične vzroke za nastanek bolezni… Človekovo kvantno bioenergijsko polje je mesto, kjer se resnično dogaja celoten proces bolezni in ozdravitve. To biopolje je najpopolnejši “obrambni” mehanizem organizma (to je človekov energijski imunski sistem). V tem polju je hkrati “bivajoča” človekova življenjska sila, ki predstavlja človekov resnični jaz. Človek je najprej energijsko bitje, šele potem utelešenje le-tega. Če je bio-energijsko polje »moteno«, človek to občuti kot slabo počutje, bolečino, bolezen ali stisko. Če tega bio-energijskega polja ni več, je človek fizično mrtev. Razlika med zdravjem in boleznijo je najprej »vidna« v človekovem energijskem polju… to bio-polje je človekov najpopolnejši obrambni sistem in prav to bio-polje je predmet bio-energijske »obdelave«. Dotik zdravilnih rok se “dotakne” prav tega kvantnega bioenergijskega polja… to biopolje je naš najpopolnejši in univerzalni “zdravilec”.

This slideshow requires JavaScript.

Srčika kvantnega bioenergijskega “zdravilstva” ni tehnika, ampak stanje “zdravilčeve” biti (zavesti), zato brez tendencioznosti lahko zapišem: najmočnejše zdravilčevo orodje je njegova “zavest”, njegova sposobnost dojemanja energijske (kvantne) dimenzije stvarstva, občutenje brezpogojne ljubezni do vsega stvarstva in seveda spoštovanja življenja in vseh živih bitij. Tisto, kar je težko, ni tehnika, ampak osebnostna rast zdravilca, brez katere ni vrhunskih terapevtskih rezultatov. Zares “uspešen” bioenergoterapevt  je visoko etično, moralno, duhovno razvita oseba, ki svoje delo opravlja z brezpogojno ljubeznijo, ponižnostjo in pogumom. Bioenergoterapevt izvaja bioenergoterapijo v posebnem medialnem stanju, dihanje se upočasni, možganske funkcije se umirijo, popolnoma se prepusti doživljanju sedanjosti, tega trenutka (tu in zdaj). V tem stanju možgansko valovanje bioenergoterapevta začne valovati z 8 Hz/sec, in takrat bioplazma oziroma njen energijski tok (biofluks) preide v »zdravilno stanje« in skozi dotik zdravilnih rok (tudi “na daljavo”) prehaja na pacienta (na njegovo energijsko-informacijsko matrico). Možgani takrat delujejo v ritmu alfa (racionalni um utihne). Takrat celotno človekovo biopolje (aura) utripa v tem ritmu, kar je “naravno” stanje Narave in hkrati energijsko stanje v katerem se “dogaja” proces “zdravljenja”. 

Kot zanimivost: “Virtualni” dotik zelo uspešno izvajamo tudi na daljavo, brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom… več o tem na povezavi: Delovanje kvantne biofotonske metode.

Klient se, iz strahu pred izgubo samokontrole, zaradi nezaupanja ali iz kakega drugega nezavednega razloga, lahko upira energijskemu “zdravljenju”:

Ni redkost, da se človek nehote upira bio-terapevtskemu posegu v svoje energijsko polje in skuša obdržati nadzor nad tem, kar se dogaja. S tem, ko se klient ne sprosti in ne prepusti, hkrati z močjo svoje volje in z miselno aktivnostjo “kuri” kvantni bioenergijski potencial. S ter zavira “samozdravilni” proces in dotik zdravilnih rok takrat nima pravega “zdravilnega” učinka. Ko ima klient aktiviran racionalni um, njegovi možgani pri tem porabijo velike količine kvantne bioenergije, kar onemogoča ali vsaj zavira bio-energijski potencial, s katerim bi bioenergoterapevt dejavno posegel v njegovo bio-polje. Skratka, za uspešno izvajanje bio-energijske terapije je nujno potrebno, da se klient popolnoma sprosti (možgane na pašo) in se z zaupanjem prepusti terapevtu. Šele takrat lahko pride do energijske interakcije, ki v klientovem biopolju sproži t.i. biološko resonanco in homeostatične procese samozdravljenja. Prav v tem medialnem stanju se sprostijo mogočne ustvarjalne sile, ki jih bioenergoterapevt skozi dotik zdravilnih rok lahko prenese na klienta in mojstrsko opravi, kar je potrebno.

Kako zbolimo? Tako da blokiramo svojo ustvarjalno energijo!

Kadar nam je v življenju hudo, kadar doživljamo težke trenutke, kadar nas boli, si samodejno prizadevamo, da te bolečine (stiske) ne bi občutili. Težki situaciji (bolečini) samodejno hočemo pobegniti oziroma jo zanikamo. Zavest skušamo odvrniti od bolečine (telesne, duševne ali čustvene) tako, da jo izrivamo v podzavest. Ob tem samodejno krčimo (zategujemo) tudi določene mišice. To delamo od najbolj rane mladosti (lahko tudi pred rojstvom). Bolečina, stiska, stres lahko začasno popustijo, »informacija« pa ostane zakopana v človekovem kvantnem bioenergijskem polju oziroma v »podzavesti«. Disfunkcionalnost v človekovem bio-energijskem polju odpira pot raznoraznim infekcijam, okužbam in vsem drugim možnim zdravstvenim težavam.

Bioenergoterapevti dojemamo in občutimo svet kot vseobsegajoč in v nedeljivo celoto povezan hologram, kot vseprisotno Energijo-Zavest, katere delček smo tudi mi sami. »Dotik« zdravilnih rok (energijska terapija) ni usmerjen neposredno na človekovo fizično telo, ampak na njegovo kvantno bioenergijsko polje – na njegovo “energijo-zavest”. Destabilizirana “energija-zavest” je »kriva« da zbolimo!!! Ta energija-zavest je naša “avra”, ki nas obliva kot balon. Bivamo v energijskem jajcu, ki ga sestavljajo (predstavljajo) vse naše misli, prepričanja, sodbe in predsodbe (predsodki), vse naše znanje in tudi vse naše zmote, zmage in porazi, čustva in občutki povezani z vsem kar smo doživeli, vsi naši strahovi, izkušnje veselja in razočaranja, skratka, vse kar smo kdajkoli mislili, čustvovali ali občutili… In ta naša energija-zavest je naša resnična “Zavest”. Ljudje zmotno mislijo, da zavest “biva” le v možganih… ne, v resnici je naša “zavest” holografsko prisotna v celotnem biopolju. To naše biopolje (naša energija-zavest) je povezano z vsako celico našega organizma (vsaka celica je malo bitjece, ki ima svojo izkušnjo in svoj “spomin”, ta naša energija-zavest je bivajoča v vseh psihičnih centrih (čakrah) in “razporejena” v celotnem človekovem bio-energijskem polju ter holistično v vseh in vsaki celici človekovega organizma.

Bolečina (telesna, duševna ali čustvena), ki smo jo potisnili v podzavest (zelo verjetno že v rani mladosti), nam je tudi največja »učiteljica«, saj nas »v resnici« usmerja k naši »življenjski nalogi«. Naša naloga je, da se v življenju naučimo vsega, kar je potrebno, da bi prav to »bolečino« presegli. Vsakokrat, ko skušamo zaustaviti energijski tok, ki nosi negativno »informacijo«, zategnemo (skrčimo) tudi določen sklop mišic, odvisno od tega, za kakšno bolečino oziroma stisko gre. Ta bolečina »zamrzne« v določenih predelih (področjih) človekovega biopolja (avre). Človekovo energijsko (avrično) polje je, nič drugega kot, energija-zavest, in energijska blokada, ki se manifestira kot bolečina, je nič drugega, kot “zamrznjena” energija-zavest. Del naše duševnosti, ki je povezan s tem, v trenutku, ko zaustavimo bolečino, prav tako “zamrzne”. Ta del duševnosti ostane “zamrznjen” in ne more zoreti skupaj z nami, vse dokler ga ne »odtalimo«. Če se je kaj travmatičnega zgodilo, ko smo bili stari npr. tri leta, je ta travma »zamrznila« ne le informacijo, ampak je zamrznila tudi del duševnosti, povezane s tem. Človek na tej travmatični točki ne bo dozorel, in bo v tem »segmentu« duševnosti star tri leta tudi čez deset ali dvajset let, oziroma vse dokler skozi »dotik« zdravilnih rok v »blokado« ne bomo usmerili dovolj (ogromno) bio-energije, ki bo sprožila proces »taljenja«, proces zorenja in proces samozdravljenja. To je ena od ključnih veščin (nalog) dobrega bio-energoterapevta.

Ljudje nismo popolni, vsi smo ranljivi in prav vsi smo polni teh travmatičnih energijskih blokad, ki predstavljajo »zamrznjeno« energijo zavest. Ljudje smo drug z drugim v bolj ali manj “zamrznjenih” odnosih, ki izvirajo iz teh zamrznjenih duševnih časovno-energijskih blokad. Daljnosežna lastnost takšnih energijskih zamrznjenih duševno časovnih blokad je žal še to, da se med seboj podobne (enake) energijske frekvence “vibracijsko” (nezavedno) privlačijo in spajajo, ter tako začnejo tvoriti cele konglomerate zamrznjenih energijskih blokad, kar vodi v poglabljanje človekovih napačnih sklepov in prepričanj, ki potem znova in znova v življenju »ustvarjajo« travmatične okoliščine, podobne izvorni okoliščini, zaradi katere je prišlo do »zamrznjene« energije in bolečih energijskih vozlov… Za reševanje teh “problemov” je učinkovita bioenergoterapija, pri kateri se kot tehnika uporablja “dotik zdravilnih rok”. Nobena tableta in noben nož ne morejo odstraniti teh težav… dotik zdravilnih rok je v resnici najpopolnejše univerzalno “zdravilo”.

Človekovo bio-energijsko polje se napaja skozi energijske centre – čakre, ki so “v resnici” človekovi mentalni, emocionalni in duhovni centri. Navznoter so povezani s fizičnim vidnim spektrom človekovega telesa (primarno z žlezami z notranjim izločanjem), navzven pa skozi različne »nivoje« z vsem Univerzumom. Celotna »vsebina« in »bogastvo« človeka je »naseljena« v njegovem bio-polju. Človek je cel zaobsežen v svojem kvantnem bio-energijskem polju (v svoji avri). V tem biopolju se dogaja vse – zdravje in bolezen, življenje in smrt. Prav to (avra) je najbolj pomembno mesto človekovega zdravja in prav zato je predmet zdravilske obravnave. Človekovo biopolje (avra) je izvorno mesto, kjer so na kvantnem nivoju »zamrznjeni« vsi vzroki človekovih bolezni, težav in stisk. Bio-kvantno energijsko polje je vzročno-posledično neposredno povezano z delovanjem fizičnega telesa. »Dotik« zdravilnih rok (bio-kvantna energijska terapija) je najpopolnejše komunikacijsko sredstvo. Resnični predmet zdravljenja ni telo, ampak »nezadovoljena« duša. Bio-energoterapevt skozi »dotik zdravilnih rok” vstopi v klientovo bio-kvantno energijsko polje in s kodiranimi energijskimi tehnikami (postopki) poseže v resničen »vzrok« bolezni, ne v njegovo posledico, ki se kot zdravstvena težava (kot simptom) kaže na fizičnem telesu. Prav zato je bio-kvantna energijska terapija tako zelo učinkovita pri odpravljanju vseh vrst bolezni, bolezenskih stanj, bolečin in stisk. Kvantna bioenergijska terapija (BioQuantum) je najpopolnejša “zdravilska” pomoč, ki jo človek lahko nudi drugemu živemu bitju.

Čakre so energijski centri, skozi katere je človekov organizem povezan tudi z zunanjim svetom. Čakre ezoterično rišemo kot vrtince energije v obliki stožcev, ki delujejo kot »organi« za sprejemanje in presnavljanje energije-zavesti iz okolja. Širša odprtina stožca je obrnjen navzven, ožji del stožca pa seže neposredno v fizično telo, v bližino hrbtenice (hrbtenjače). Najpomembnejši »čudež« je v tem, da je vseprisotna energija, ki nas obdaja, informirana (inteligentna) in je sama po sebi vesoljna energija »zdravja«. Max Planck (oče kvantne teorije) je leta 1944 na mednarodnem predavanju v Firencah dejal: “Vse življenje sem posvetil najbolj stvarni znanosti, proučevanju materije, kot rezultat svojih proučevanj atomov pa vam povem naslednje… vsa materija izvira in obstaja zgolj zaradi sile (energije), ki vodi delce atoma k vibriranju in drži skupaj ta najbolj neznaten solarni sistem atoma… Predpostaviti moramo, da za to silo obstaja zavestni in inteligentni um. Ta um (ta energija-zavest) je pravzrok in matrika vse materije.”

Ta vseprisotna energijska mreža je matrica Energije-Zavesti – je vseprisotna (omniprezentna in omnipotentna) Energija-Zavest. Bio-energoterapevti smo medij med to vseprisotno Energijo-Zavestjo in klientom. S posebnimi kodiranimi tehnikami, t.j. skozi “dotik zdravilnih rok”, jo posredujemo bio-energijsko bankrotiranemu in destabiliziranemu organizmu. To energijo-zavest v različnih kulturah imenujejo – prana, či, khi, eter, orgon, prasila… in prežema celotno vesolje. Energija (informacija), ki jo čakra vsrka in presnovi, potuje v živčne centre in k žlezam z notranjim izločanjem. Kadar čakra (energijsko-informacijski center) ne deluje ali ne deluje pravilno, je vnos bio-energije v telo moten in tisti organi, ki jim ta čakra dovaja energijo, so energijsko »podhranjeni« oziroma destabilizirani. Če katera od čaker ali celo več čaker dlje časa ne deluje pravilno, ali celo ne deluje, del telesa, ki ga ta čakra energetsko napaja, oslabi, njegova imunska sposobnost je vse bolj šibka in nazadnje zboli. Do ozdravitve učinkovito pomaga “dotik” zdravilnih rok – bio-kvantna energijska terapija (Bioquantum).

Sedem čaker, sedem glavnih centrov energije-zavesti (psihičnih centrov):

Prva čakra je med nogami, sega v sredico hrbtenice med križnično in trtično vretence in skrbi za različne občutke – občutek za položaj telesa, občutek za telesno gibanje, občutek pri dotikih. Dovaja energijo hrbtenici, nadledvičnim žlezam in ledvicam. Povezana je z voljo do življenja in telesu dovaja vitalnost.

Druga čakra je v paru (spredaj–zadaj), nad sramno kostjo, sega v sredino križničnega predela, skozi katerega občutimo čustva. Dovaja energijo v spolne organe in imunski sistem. Povezana je s čutnostjo in spolnostjo.

Tretja čakra je v paru (spredaj–zadaj), v predelu sončnega pleteža, na robu trebušne prepone in sega v sredico hrbtenice med dvanajstim prsnim (T-12) in prvim ledveni (L-1) vretencem. Dovaja energijo želodcu, jetrom, žolčniku, trebušni slinavki, vranici in živčevju. Povezana je z intuicijo, z našim mestom v vesolju in s tem, v kakšnih odnosih smo z drugimi in kako skrbimo zase.

Četrta čakra je v paru (spredaj-zadaj), v predelu srca in je spredaj povezana z ljubeznijo, zadaj pa z voljo. Dovaja energijo srcu, obtočilom, timusu (priželjcu), živčevju vagus in zgornjemu delu hrbta.

Peta čakra je v paru (spredaj-zadaj), v predelu grla. Povezana je s sluhom, okušanjem in vohom. Dovaja energijo ščitnici, bronhijem, pljučem in prebavilom. Povezana je z dajanjem in prejemanjem ter z govorjenjem po resnici.

Šesta čakra je v paru – na čelu med obrvmi in v paraleli na zadnjem delu glave. Njen ožji del sega v možganovino v središče glave. Dovaja energijo češariki, spodnjemu delu možganov, levemu očesu, ušesom in živčevju. Povezana je z vidom. Šesta čakra spredaj je povezana s konceptualnim dojemanjem, zadaj pa z udejanjanjem idej.

Sedma čakra je vrh glave. Njen ožji del sega v možganovino v sredino zgornjega dela glave. Dovaja energijo zgornjemu delu možganov in desnemu očesu. Povezana je z neposrednim dojemanjem, s človekovo integriteto in duhovnostjo.

 

Kot zanimivost: “Virtualni” dotik zelo uspešno izvajamo tudi na daljavo, brez neposrednega fizičnega kontakta s klientom… več o tem na povezavi: Delovanje kvantne biofotonske metode.

Rezervirajte termin zdaj